Kabelmessen

Een kabelmes gebruik je, hoe kan het ook anders, om kabels te snijden of te knippen. Het mes lijkt een beetje op een padvindersmes met wat attributen, maar het is toch echt een afzonderlijke categorie striptang. Dit mes is speciaal ontworpen om kabels op een veilige manier door te snijden en te strippen. Als u het kabelmes voor 22.00 uur bestelt, heeft u het morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een kabelmes?


Een kabelmes is speciaal ontworpen om kabels op een veilige manier door te snijden of te ontmantelen. De kern van de kabel blijft intact, de mantel van de kabel wordt door het mes vakkundig verwijderd. Een stanleymes zou in theorie de taak ook kunnen doen, maar gebruik wordt sterk afgeraden vanwege het gevaar en uitschieten van het mesje. De meeste kabelmessen zijn extra voorzien van een veiligheidspal. In ons assortiment vind je diverse soorten kabelmessen. In basic uitvoering en geavanceerder met kunststof handgrepen en isolatie.

Werken met een kabelmes


Hoewel het kabelmes eenvoudig oogt, is het toch een degelijk en goed ontworpen stuk gereedschap. Het gebruik van dit mes kent enkele eenvoudige regeltjes. Het is belangrijk dat het kabelmes alleen de isolatielaag doorsnijdt. Je kunt dit soms instellen op het kabelmes. Door met het mes te draaien, snijd je de kabel door. Nogmaals: let er goed op dat je de kern met rust laat. Als de kabel niet helemaal “door” is, breek dan de kabel door hem doormidden te buiten. De kabel kun je er nu aftrekken.

Soorten kabelmessen


De meeste kabelmessen zijn te gebruiken voor meerdere kabels. Verschil zit vooral in het lemmet en de toepassing. In basic uitvoering zijn kabelmessen – zoals de naam doet vermoeden – in de vorm van een mes uitgevoerd. Voor ronde kabels zijn de lemetten die rond zijn te draaien weer geschikter. Kabels die zeker in aanmerking komen voor bewerking met een kabelmes zijn: audio Kabel / RG59 kabel / Coax 6 Kabel / YMVK Kabel / Coax 12 Kabel / Stroom Kabel / KOKA 799 Kabel / Netwerk Kabel / Lintkabels / RG62 Kabel.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links