Coax strippers

Om een F-connector of coax stekker aan een coax kabel te bevestigen, heb je eerst een coax stripper nodig om de kern van de kabel bloot te leggen. Met een coax stripper verwijder je het buitenste isolatiemateriaal van de kabel. Coax kabels worden gebruikt bij radio, TV en internet. In ons assortiment vind je niet alleen coax strippers, maar ook krimptangen. Als je voor 22.00 uur een tang bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een coax stripper?


Wanneer je gewone kabels stript, kun je van alles gebruiken om de klus te klaren, tot aan een keukenmes toe. Dat hoef je bij een coax kabel niet te proberen. Een coax stripper is zo ontworpen dat hij niet alleen de kern van de coax kabel niet beschadigt, maar het uiteinde van de coax kabel ook precies zo stript dat de coax kabel en isolatie goed verwerkt kan worden. Een coax stripper herken je vaak aan het typische ronde oog. Hoewel de meest goedkope strippers geen pinoogje hebben, hebben de meeste coax strippers dit handige hulpmiddel wel. Het aantal messen dat de coax stripper “aan boord” heeft kan variëren.

Gebruik van de coax stripper


Een coax stripper gebruik je voor het strippen van coax kabel. Ga bij de montage van een F-Connector als volgt te werk. Verwijder het buitenste isolatiemateriaal van de kabel met een coax stripper. 2 tot 3 centimeter is voldoende. Het is heel belangrijk hierbij zorgvuldig te werk te gaan. Beschadig niet de metalen kern die direct hieronder zit. Sla het buitenste isolatiemateriaal naar buiten om zodat de kern bloot komt te liggen. Ook de isolatie van de binnenste draad of draden snijd je door met de coax stripper. De kabel is nu klaar en je kunt de F-connector erop schroeven.

Weetjes over de F-connector of coax stekker


Een coax kabel werd vroeger nog wel eens antennekabel genoemd. De laatste benaming klopt eigenlijk niet meer, er is immers niet echt sprake meer van een antenne. Coax kabels (ook wel antennekabels genoemd) met goede F connectoren zijn afgeschermd voor storingen van buitenaf, waaronder het GSM-netwerk. F-connectoren vervangen steeds vaker de oude vertrouwde coax stekkers. Dit komt omdat bij het bevestigen van een coax stekker een professionele krimptang nodig is. Zeker in een doe-het-zelf thuissituatie heeft een F-connector de voorkeur. Verwar deze niet met de IEC-pluggen waarmee TV’s worden aangesloten. F-connectoren zijn te koop in 3 versies: push on F-connectors, krimp F-connectors en schroef F-connectors. Erg populair vanwege het montagegemak is de relatief nieuwe push on F-connector.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links