Automatische striptangen

Met een automatische striptang stript u het isolatiemateriaal van een stroomdraad af. In ons assortiment heb je een ruime keuze aan deze tangen met diverse stripcapaciteit en in verschillende uitvoeringen. Van volledig automatische striptangen tot manuele, handmatig in te stellen tangen. Als je voor 22.00 uur je tang bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Automatische striptang en manuele striptang


Automatische striptangen zijn er in alle soorten en maten. Het verschil zit vooral in de stripcapaciteit, met andere woorden de diameter van de kabel die je wilt bewerken. Hoe duurder de tang, des te meer variëteit er mogelijk is. De gemiddelde automatische striptang heeft een stripcapaciteit voor kabels van 0.2 tot 6 mm diameter en is geschikt voor enkel- en meerdradige kabels zoals netwerk kabel, audio kabel, YMVK Kabel , BNC connector en stroom kabel. De zelf stellende of automatische striptang (vaak met vervangbare reserve-onderdelen leverbaar) stelt zichzelf in op de diameter van de draad en zijn dus over het algemeen nauwkeuriger en het risico op mogelijke beschadiging van de ader is ook minder bij gebruik van dit type striptang.

Gebruik van de striptang


Met een automatische striptang verwijder je de isolatie van stroomdraad. Let wel: je werkt met stroom, dus dat kan gevaarlijk zijn. Ga nooit met een draad aan de slag die nog verbonden is met het stroomnetwerk. Bij draad met een mantelleiding (2-aderig en 3-aderig), verwijder je eerst 3 cm van de buitenisolatie. Strip daarna de stroomdraden. Verwijder ongeveer 1 cm van de isolatie. De stroomdraad mag niet beschadigen. In het geval van een handmatige in te stellen striptang, stel je met de schroef op de tang de juiste snijdiepte in. Bij gebruik van een automatische striptang, stelt de striptang zich vanzelf in op de juiste diameter van de draad. Knijp de tang dicht, de isolatiedraad wordt doorgesneden. Trek met de tang de isolatie van het koperdraad.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links