Nijptangen

De nijptang is al meer dan 150 jaar lang hét gereedschap om spijkers, haakjes en dergelijke te verwijderen. Het is een snelle, handige manier om dit soort materialen vast te klemmen, het kost bijna geen moeite. De nijptang heeft dan ook al bijna even lang een vaste plek op de werkbank van elke doe-het-zelver. Bestel je een tang voor 22.00 uur online, ligt hij morgen al op jouw eigen werkbank.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Trekken en/of knippen!


Een nijptang wordt nog wel eens verwisseld met andere tangen die op elkaar lijken, zoals met name bij de kopkniptang en de middensnijder het geval is. Formeel is dit niet juist, een nijptang is in principe uitsluitend bedoeld om te trekken en niet te knippen. Omdat ander gereedschap, met name de klauwhamer, echter deze trekfunctie ook prima kan uitvoeren, is dit soort tangen door de fabrikant zo aangepast dat ze ook te gebruiken zijn als kniptang. Je kunt de kniptang en de nijptang gelukkig gemakkelijk uit elkaar houden omdat de bek van de échte nijptang stomp geslepen is. Dit gereedschap is de afgelopen jaren geperfectioneerd naar het product dat het nu is.

Welke nijptang kiezen?


Ons assortiment tangen omvat alles wat je nodig hebt. Zo zijn onze modellen van Techtube Pro uitgerust met een kunststoffen anti-slip handgreep. Werk je je in het zweet, dan behoud je in ieder geval de grip op dit gereedschap. Dit bespaart je een hoop krachtsinspanning. Ook is de snijhardheid van het lemmet aangegeven bij de tangen die naast trekken ook kunnen knippen. Dit bepaalt dat het lemmet langer scherp blijft. Merken als Toolland en Techtube Pro staan bekend om hun degelijke producten. Het voordeel van een dergelijke kwaliteit is dat dat er minder snel scheuren ontstaan en dat het lemmet makkelijker te slijpen is.

Techniek en tips voor bij een nijptang


Een nijptang heeft enkele handige toevoegingen die het leven van de klusjes- en timmerman een stuk prettiger maken. Doordat deze tang een platte bekvorm heeft is deze makkelijk tegen een oppervlakte te plaatsen. Het oppervlakte kan je vervolgens gebruiken om de hefboomtechniek toe te passen, een energiezuinige manier van werken. Wilt u eigenlijk vooral knippen en niet zozeer trekken met een tang, overweeg dan om toch een kniptang te kopen. Let er dan wel op of het een kopknipper of zijknipper is. Ten slotte nog een tip voor de tang gebruiker: je kunt bij het uittrekken met een nijptang de ondergrond beschadigen. Gebruik daarom altijd een beschermlaagje, zoals gevouwen karton of een stukje resthout.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links