UTP tangen

De UTP tang wordt gebruikt bij het zelf aanleggen van netwerkkabels, bijvoorbeeld voor ethernet en telefonie. Deze typische tangen worden door dit laatste ook vaker telefoontangen genoemd. Ze zijn doorgaans geschikt voor het verbinden van korte en langere kabels met een RJ11 Stekker / RJ12 Stekker / RJ45 Stekker / RJ10 Stekker. Als je voor 22.00 uur je UTP tang online bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een UTP tang?


Een UTP tang is een halfronde krimptang, meestal in rechte uitvoering voor wat betreft de handvaten. De UTP tang is verder uitgerust met een strip functie om de kabel bloot te leggen en een uitsparing voor de stekker. Afhankelijk van het model van de UTP tang zijn er verschillende maten uitsparingen voor stekkers. Wanneer je bijvoorbeeld een (UTP) netwerkkabel wilt bevestigen heb je een RJ45 stekker nodig. Bij de productomschrijving staat vermeld welke tang geschikt is voor welke stekker. RJ45 stekker wordt gebruikt voor netwerkkabels, RJ11 wordt gebruikt bij ADSL, telefoon en modemkabels, RJ10 wordt gebruikt voor telefoonhoorns en RJ12 wordt voor verschillende doeleindes gebruikt.

Werken met een UTP tang


Het klussen met een UTP tang is niet ingewikkeld en voor iedereen goed te doen. Hoe gaat het in zijn werk? In de uitsparing van de tang plaatst je de stekker waarna je voorzichtig de juiste kabels op de goede plek plaatst. Wanneer je nu de tang dicht knijpt zijn de kabels direct goed aan de stekker bevestigd. Afhankelijk van het model zijn de UTP tangen voorzien van een handig zogenoemd ratelmechanisme. Met een ratelmechanisme kun je de tang in verschillende etappes dichtknijpen zonder druk te verliezen. Hierdoor worden de hand en pols spieren minder belast, terwijl je toch voldoende kracht kunt zetten met zo min mogelijk inspanning.

Weetjes over de UTP kabel


UTP (Unshielded Twisted Pair) is een standaard netwerkkabel. Welk type je kiest, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste de snelheid waarmee je data wilt gaan versturen, maar ook de hoeveelheid data die je wilt versturen, maken het verschil. Met de CAT-aanduiding wordt de snelheid en de bandbreedte aangeduid die de kabel aankan. Naast UTP-kabels bestaan er ook FTP-kabels en SFTP-kabels. Dit zijn beide ook netwerkkabels, maar ze zijn beter beschermd tegen storingen en interferentie met andere kabels en apparatuur. Meest gebruikt op dit moment is de UTP tang voor het bevestigen van een RJ-45 connector. RJ staat voor Registered Jack, dan wel geregistreerde insteekplug. Dit is een 8-polige modulaire connector en wordt veel gezien bij twisted-pair-ethernetverbindingen en ISDN-telefonie.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links