Popnageltangen

Een popnageltang staat ook wel bekend als blindklinktang. Met deze tang kun je dunne materialen aan elkaar bevestigen met popnagels of klinknagels. Meestal betreft het materialen zoals (dunne) metalen platen. Het gebruik van een popnageltang is vooral handig als je maar één zijde van het werkstuk kunt bereiken. Als je voor 22.00 jouw popnageltang bestelt, knal je morgen al met speels gemak de popnagels erin.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een popnageltang?


Popnagels worden veel in de industrie gebruikt. In bruggen en schepen zijn klinknagels terug te vinden. Een bekend voorbeeld is de Eiffeltoren, bij de bouw van de staalconstructie werden veel klinknagels gebruikt. Echter ook bij veel klussen waarbij snelheid en het feit dat het materiaal niet van alle kanten toegankelijk is een rol spelen, biedt een popnageltang uitkomst. Verder is het handig als je een zeer stevige verbinding wil maken zonder te hoeven boren en schroeven. Door het zogenoemde linken van twee materialen vormt een verbinding met popnagels of blindklinkers een goed alternatief voor schroef- of lasverbindingen. De nagel wordt door de opgevoerde druk als het ware “opgepopt”. Of zoals de Engelse benaming ”to pop”. Er is ook een nadeel aan verbonden. Eenmaal vastgepopt, is het behoorlijk lastig om de verbinding weer te verbreken.

Werken met een popnageltang


Het werken met een popnageltang is doodeenvoudig, zeker voor de vakman maar zelfs ook voor de onervaren klusser. Met een popnagel duw je als het ware de nagel erdoor en door de hendel van de popnageltang samen te trekken wordt de popnagel aan de achterkant omgebogen waardoor er één verbinding ontstaat tussen de materialen. De te volgen stappen zijn zeer simpel. Meestal boor je eerst de gaatjes voor, met de juiste diameter van de popnagel die je gaat gebruiken. Vervolgens plaats je de popnagels in de popnageltang en plaats de “geladen” tang in het voorgeboorde gat. Nu trek je de nagel aan tot dat de trekpen breekt. De verbinding zit nu muurvast.

Weetjes over de popnagel


Popnagels bestaan uit een holle huls die voorzien is van een dikkere bovenkant. Hierdoorheen zit een trekpen. Door de tang in te knijpen wordt de trekpen van de klinknagel of popnagel vastgeklemd en vervolgens aangetrokken tot deze breekt. Tegelijkertijd wordt de nagel zo vervormd zodat er een sterke verbinding ontstaat. Klinknagels of popnagels zijn beschikbaar in verschillende diameters. Afhankelijk van het model zijn er verschillende kopstukken meegeleverd met het originele kopstuk. De verschillen in kopstukken zit hem in de diameter. Elk kopstuk is dus geschikt voor een soort popnagel. De popnageltangen in ons assortiment zijn geschikt voor popnagels met diameters tussen de 4,8 en 2,4 millimeter. Let op dat bij sommige modellen geen popnagels worden meegeleverd.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links