Kabelschoentangen

Een kabelschoentang valt binnen de categorie krimptangen. Deze handige tang is bedoeld voor het afstrippen van de isolatiemantel van een kabel en het dichtpersen van kabelschoentjes, het zogeheten (vast)krimpen. De meeste kabelschoentangen werken gecombineerd en zijn ook te gebruiken voor het krimpen / aanzetten van adereindhulzen. Bestel je kabelschoentang voor 22.00 uur en morgen heb je hem al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Waartoe dient een kabelschoentang?


Met een kabelschoentang krimp je de hulsjes van kabelschoenen vast aan kabels. Controleer wel nog even of de tang geschikt is voor alle kleuren kabelschoentjes. Meestal is dit het geval. Kabelschoentangen zijn veelal multifunctioneel en kunnen behalve krimpen ook strippen en knippen. Een goede tang beschadigt de krimpkous van de kabelschoen niet en maakt een zeer koude klemming. Kabelschoentjes kennen diverse toepassingen in huis en in de auto, motor en boot. Het voordeel van een koppeling met een kabelschoen is ook, dat je de verbinding weer los kunt maken mocht dat nodig blijken. Dat gaat het beste, als je de kabelschoentjes netjes met een kabelschoentang hebt gekrimpt.

Werken met een kabelschoentang


Knip eerst de kabel af, maak een goede knip zonder uitstekende draadjes. Strip de draad zorgvuldig en maak daarbij geen knik in de kabel. Controleer en meet de striplengte. Vergelijk de lengte van het gestripte deel met de insteekdiepte van de kabelschoen. De draad moet komen tot aan de middenkuil van de kabelschoen en er mag geen ruimte zijn tussen het metaal van de kabelschoen en de mantel van de draad. Krimp (klem) de kabel. Plaats de kabelschoen in de kabelschoentang en klem voorzichtig tot de eerste klik van de ratel. Nu zit de schoen vast in de tang en kun je de draad erin steken. Als de draad op zijn plaats zit, kun je verder krimpen totdat het mechanisme van de krimptang de spanning eraf haalt. Dit gebeurt pas als de klemming voldoende is. De klemming/krimping is nu klaar.

Weetjes over kabelschoenen


Een kabelschoen is een connector of verbindingssstuk waarmee een kabel verbonden wordt met een vlak aansluitstuk zoals een kopergeleider. De gewone, geïsoleerde kabelschoenen zijn gemaakt uit elektrolytisch koper dat vertind is om een maximale corrosiebestendigheid te verkrijgen. De krimpcapaciteit is uitgedrukt in de diameter van de te bewerken kabel. Ze zijn er met een kleurcode: rood, blauw en geel. De kleurcode heeft betrekking op de diameter van de kern van de kabel die aan de kabelschoen bevestigd moet worden. Als je de juiste kleurcode gebruikt en het kabelschoentje correct verwerkt met een kabelschoentang, krijg je een perfecte en vooral ook veilige elektrische verbinding.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links