Coax tangen

Een coax tang is een bepaald type krimptang en wordt zowel door de professional als door de klusser gebruikt bij het aanleggen, bewerken en repareren van coax kabel en coax koppelingen. De verbinding met coax is in de meeste huishoudens verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van radio, TV en internet. Bestel je voor 22.00 uur je coax tang, kun je hem morgen al voor je coax klussen inzetten.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een coax tang?


Een coax tang gebruik je wanneer je gaat werken met coax kabel. Een coax kabel wordt met name gebruikt bij internet, radio en televisie. Een coaxkabel in je huis is bijvoorbeeld te herkennen als de antennekabel van de satellietontvanger of als verbindingskabel tussen de wandcontactdoos en televisie. Het is een tweepolige kabel voor de overdracht van beeld en geluid en bestaat uit 2 geleiders. De binnenste geleider is verantwoordelijk voor het versturen van de signalen. De geleider is geïsoleerd van de buitenomgeving door de buitenste geleider. De meeste kabels hebben een diameter van 2 tot 15 mm (buitenkant). Om deze kabels fatsoenlijk zelf te maken heb je een coax tang nodig.

Werken met een coax tang


Wat heb je nodig om zelf een coax koppeling te maken? Men neme een coax stekker male, coax stekker female, (stanley)mes, een kniptang, een coax tang en uiteraard een coax kabel. Allereerst moet de kabel gestript worden. Knip de kabel met een kniptang op de gewenste lengte. Verwijder ongeveer 12 mm van de buitenmantel en beschadig de kopermantel niet. De kopermantel wordt naar achteren vouwen over de buitenmantel heen, waardoor de witte kernmantel bloot komt te liggen. De binnenste mantel moet ongeveer 5mm gestript worden. De kern komt nu vrij te liggen. De kopermantel en de kern zijn de stroom aanvoerende onderdelen van de kabel. Maakt de mantel contact met de kern, dan ontstaat er kortsluiting, met als gevolg signaalverlies. Gebruik nu de coax tang om de krimpconnectoren vast te zetten aan de coax kabels.

Weetjes over de coax kabel


Voor wie een klein beetje handig is, kan met een coax tang en een goede kabel een heel eind komen. De geleider mag niet beschadigd raken door het krimpen met de coax tang. Hoe dikker de kabel (advies: ongeveer 7 mm in diameter) des te minder kans op beschadiging en dus op storing. Als er storing is in je TV-of internetaansluiting dan zal de provider je eerst vragen om zelf je coax aansluiting te controleren. Echter, de provider is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van je aansluiting, dus in veel gevallen zal je het probleem zelf moeten oplossen of laten oplossen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links