BNC krimptangen

Met een BNC krimptang dan wel BNC coax tang bevestig je moeiteloos een zogenoemde BNC connector aan een coax kabel. De connector heeft verder een bajonetsluiting. Deze kabel en connectoren worden gebruikt voor netwerken, voor radio en voor tv. BNC krimptangen hebben 3 functies, namelijk knippen, strippen en krimpen. Bestel je voor 22.00 uur je BNC krimptang, kun je hem morgen al voor je krimpkarweitjes inzetten.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een BNC krimptang?


Een BNC wordt gebruikt voor het werken aan BNC kabel en dat is per definitie een coax kabel. Beide zijn gelijk en kunnen dus ook met dezelfde BNC krimptang bewerkt worden. BNC connectoren zijn over het algemeen minder gevoelig voor storing dan een mobiel netwerk, dit komt door de beschermende laag rond de coax kabel. Het wil nog wel eens voorkomen dat bij een BNC kabel de vereiste koppeling handmatig aangebracht moet worden. Of dat de kabel gesplitst of verlengd moet worden. Voor het verbinden van de BNC connector met de nieuwe kabel heb je een BNC krimptang nodig. Een BNC krimptang kan ook gebruikt worden voor het verbinden van de kabel met een kabelschoen.

Werken met een BNC krmptang


Met een BNC krimptang maak je zelf een BNC koppeling. Nodig: BNC connector male, BNC connector female, (stanley)mes, een kniptang, een BNC krimptang en uiteraard een coax kabel. Allereerst moet de kabel gestript worden. Knip de kabel met een kniptang op de gewenste lengte. Verwijder ongeveer 12 mm van de buitenmantel en beschadig de kopermantel niet. De kopermantel wordt naar achteren vouwen over de buitenmantel heen, waardoor de witte kernmantel bloot komt te liggen. De binnenste mantel moet ongeveer 5mm gestript worden. De kern komt nu vrij te liggen. De kopermantel en de kern zijn de stroom aanvoerende onderdelen van de kabel. Maakt de mantel contact met de kern, dan ontstaat kortsluiting, met als gevolg signaalverlies. Gebruik nu de BNC krimptang om de krimpconnectoren vast te zetten aan de coax kabels.

Weetjes over de BNC connector


Een BNC krimptang werkt met BNC connectoren. BNC staat voor Bayonet-Neill-Concelma en is vernoemd naar de twee ontwikkelaars. De BNC-connector heeft een bajonetsluiting. De male kant klikt via een veer in de female kant van het aansluitstuk. Aanvankelijk werd de connector ingezet voor de verwerking van niet gecomprimeerde digitale videosignalen. Op dit moment wordt de BNC-connector veel minder gebruikt in huis-tuin-en-keuken-situaties, maar nog wel bijvoorbeeld in de luchtvaart, bij video surveillance, elektronische testapparatuur en amateur radio. BNC-connectors zijn er in 2 soorten: de eerste heeft een impedantie van 50 ohm en kan frequenties tot 4 GHz overdragen. De tweede, een 75 ohm-connector kan frequenties tot 2 GHz overdragen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links