Adereindhulstangen

De adereindhulstang hoort tot de familie van de krimptangen. Deze tang wordt veel gebruikt bij het werken met elektronica, bijvoorbeeld door elektriciens voor het aanbrengen van beschermende (adereind)huls rondom de flexibele koperen kern van een installatiedraad. Deze procedure maakt het solderen van draadeinden overbodig. Als je de adereindhulstang voor 22.00 uur bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een adereindhulstang?


De adereindhulstang valt in de categorie krimp- en perstangen. Voor een perfecte krimp is het belangrijk dat u het juiste type tang kiest. Adereindhulstangen zijn flexibel instelbaar, afhankelijk van de doorsnee van de kabel. De gestripte draad, oftewel de blanke kern, wordt door de tang voorzien van een huls. Deze huls wordt door middel van de adereindhulstang om de kern heen geperst en hierdoor is deze kern beschermd. Wanneer bijvoorbeeld een schroefverbinding wordt gebruikt dan is de flexibele kern beschermd tegen beschadiging bij het aandraaien van de schroef. Behalve voor bescherming zorgt de adereindhuls voor optimaal elektrisch contact tussen alle draden in de kern van een kabel.

Werken met een adereindhulstang


Het gebruik van een adereindhulstang is niet heel moeilijk, maar je zult er even handigheid in moeten krijgen. Zet de tang op de volledige lengte van de kabelschoen zodat het stukje krimp niet te kort is en de krimpverbinding mogelijk onstabiel wordt. Bij langere krimpbussen zijn meerdere krimpen nodig om de geleider maximaal te verbinden. Zorg er altijd voor een overlap van enkele millimeters is en vermijd verder zoveel mogelijk dat de tang de rand van de krimp raakt. Nog een tip: een goede krimp is gemakkelijk te herkennen aan de gladde randen en een intacte geleider. De ervaren electricien ziet het zo, maar met een beetje geduld krijgt ook de gewone klusser dit snel onder de knie.

Wat is een adereindhuls?


Een adereindhuls is de beschermende huls rondom de soepele koperen kern van een installatiedraad. De krimpverbinding die ontstaat zorgt ervoor dat er een veerkrachtige spanning komt te staan op de samengedrukte draad. De bevestiging bepaalt de lengte van de adereindhuls. De huls zelf is een busje dat wordt vervaardigd uit dun koper dat vertind wordt. Het gebruik van gesoldeerde uiteinden is door het gebruik van de adereindhuls sterk verminderd. Het verbetert de stabiliteit, omdat soldeer door temperatuurswisselingen minder stabiel wordt. Ook de druk van klemmen en dergelijke is voor gesoldeerde verbindingen niet optimaal. Adereindhulzen (aangebracht met een adereindhulstang) lossen dit probleem op.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links