Zijkniptangen

Kniptangen die niet aan de voorkant- maar aan de zijkant knippen, noemen we zijkniptang. Het is handig zowel een voor- als een zijkniptang in je gereedschapskist te hebben. In ons assortiment vind je zijknip tangen in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Wel even goed letten dat je de juiste keuze maakt. Plaats je voor 22.00 uur je bestelling online, heb je morgen je zijkniptangen al in je gereedschapskist liggen.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een zijkniptang?


Een zijkniptang wordt veel gebruikt in situaties waar men met een voorkniptang niet bij kan. Omdat de handvaten in de weg zitten bijvoorbeeld. Met een kniptang waar de snijvlakken aan de zijkant zitten, lukt het misschien wel. Nadeel van de zijkniptang is dat je minder kracht kunt zetten. Bij klussen waar veel kracht voor nodig is zoals het doorknippen van ijzerdraad, is een voortang weer handiger. Als je heel dik metaaldraad moet doorknippen, gebruik dan een hefboomplatschaar. Een tang die zowel kan buigen als een schuin zijvlak heeft, noemen we een combinatietang. Belangrijk bij de aanschaf van een tang voor een bepaalde klus is de hardheid van het te bewerken materiaal.

Werken met een zijkniptang


Al naar gelang de klus die je moet uitvoeren, kies je de juiste zijkniptang. Veel gebruikt wordt Hardheid Rockwell Cone (HRC) om de hardheid van het materiaal dat de tang aankan, te bepalen. Bij deze methode gebruikt men een diamanten kegeltje en drukt dit in het te onderzoeken materiaal. Aan de hand van de diepte van de indruk die de kegel maakt, wordt de hardheid bepaald. Gemiddeld varieert de hardheid tussen de 56 en 64 HRC. Let bij de aanschaf van de juiste tang dus vooral op de hardheid van het te knippen materiaal. Wanneer je een te dikke draad probeert door te knippen bestaat het gevaar op putten in de snijvlakken. Gebruik de tang evenwichtig om gebroken punten te voorkomen. De meeste knipcapaciteit zit dicht bij de scharnieren. De punten van de tang zijn er vooral voor de minder intensieve knipklussen.

Grip, lemmet en facet


Het is belangrijk om bij de aanschaf van een tang te letten op de verschillende onderdelen van het gereedschap. De handgrepen van de zijkniptang zijn voorzien van kunststof en afhankelijk van het model, ergonomisch ontworpen en voorzien van een antislip laag. Heb je een tang nodig om de allerkleinste kabels door te knippen? Koop dan een zijkniptang met zeer klein facet. Precisiewerk wordt vereenvoudigd met deze tang. Ideaal voor werkzaamheden in een kabelboom. Bij zijkniptangen bestaat het materiaal van het lemmet uit gehard staal of uit vanadium electrostaal. Vanadium beschikt over een zeer sterke kristalstructuur en is vrijwel resistent tegen corrosie door zuren en basen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links