Tegelkniptangen

Ga je zelf je badkamer betegelen, dan kan een tegelkniptang goed van pas komen. Klussen met dit gereedschap vereenvoudigt het karwei aanmerkelijk. Eerst breek je de tegels op maat met een tegeltang en daarna werk je ze bij met een tegelkniptang. Met een tegelkniptang haal je als het ware met beleid kleine stukjes van de tegel tot die exact op maat is. Voor 22.00 uur besteld, morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een tegelkniptang?


Het snijden van tegels doe je met een tegelsnijder. Je zet een recht lijn uit op de betreffende tegel, daar waar je de tegel wilt breken en snijdt door de glazuurlaag heen met de tegelsnijder. Je pakt de tegel vast en zet de snijder erop en de tegel breekt precies op die plaats af. Een tegelsnijder gebruik je dus eerst en daarna kun je de tegel eventueel met een tegelknipper bijwerken. Het kan zijn dat er ruwe stukje zijn overgebleven of dat je de regel een beetje wilt inknippen voor een bepaald doel. Je kunt je voorstellen dat een tegel moet aansluiten op een uitsparing die je gemaakt hebt voor een buis of je wilt een hoekje netjes opvullen. Dan gebruik je dus een tegelkniptang. Ook handig om bijvoorbeeld een gat of ruwe randen mee bij te werken in keramische tegels.

Werken met een tegelkniptang


Een goede tegelkniptang heeft een keiharde (papegaaien) bek en biedt een goede grip. Hiermee knabbel je met precisie eenvoudig kleine stukjes van de tegel. Ook als je een beginnend klusser bent, ben je door het gebruiken van een tegelkniptang verzekerd van mooi afgewerkt tegelwerk. Mozaïek als kunstvorm kennen we uit de oudheid en meer recent uit de beelden en gebouwen van Gaudi. De Sagrada Familia en Park Güell in Barcelona zijn er prachtige voorbeelden van. Zelf mozaïek maken is een populaire bezigheid onder hobbyisten. Je koopt een aantal losse tegels in een bouwmarkt en met een tegelkniptang, knip en breek je die in honderden kleinere stukjes van verschillende formaten.

Uitvoeringen en kenmerken


Er zijn diverse types tegelkniptang die allemaal eigen kenmerken hebben. Zo is er de vorm van de bek: die kan plat, rond of half rond zijn. Voor wat betreft het gebruiksgemak zijn er ook enkele kenmerken waar je op moet letten. Als de handvaten of stelen langer zijn, kun je meer kracht uitoefenen. Al naar gelang het materiaal dat je wil knippen, is enige lengte dus aan te raden. Verder hebben de meeste tegelkniptangen een veer, maar het is wel zaak dat deze voor jou de juiste “terugveerkracht” bezit. Het is vaak een kwestie van even uitproberen of, beter nog, wat reviews online of van collega’s, vrienden en bekenden die al met een tang hebben gewerkt op te vragen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links