Simkaart knippers

Een simkaart op maat knippen gebeurt regelmatig. Steeds meer smartphones worden namelijk voorzien van een nano sim-slot. Dit betekent dat je oude (micro-)simkaart niet meer past. Dan heb je twee opties: een nieuwe simkaart bestellen bij je provider of zelf knippen tot nano formaat. Hoe? Juist. Met een simkaart knipper. Voor 22.00 uur online besteld, morgen je simkaart knipper al in huis om te knippen.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een simkaart knipper?


Een simkaart knipper is niet iets dat je dagelijks nodig zult hebben, maar om die nieuwe telefoon werkend te krijgen kun je niet wachten tot je dit handige apparaatje in huis hebt. Smartphones worden steeds kleiner, platter en lichter. Dat betekent dat de fabrikant van het toestel het toestel of smartphone, des te minder ruimte heeft de fabrikant bedacht voor een sim kaart. Simkaarten zijn er op dit moment voorin in twee formaten: 3FF is de microsim, deze is tegenwoordig standaard voor de meeste smartphones. De microsim werd met de iPhone 4 geïntroduceerd. 4FF is de nanosim. Voor het eerste gebruikt in de iPhone 5 en is nu de standaard voor veel smartphones en tablets.

Werken met een simkaart knipper


Je moet het aandurven, maar met een simkaart knipper is het betrekkelijk eenvoudig je simkaart op maat te maken. Je koopt de juiste simkaart knipper, plaatst de simkaart in het gereedschap, oefent wat kracht uit op het knipmechanisme en de klus is geklaard. Er zijn voor het uitvoeren van het klusje de nodige online video’s te zien waar het allemaal op wordt voorgedaan. Lastig is het dus niet. Let wel: je kunt een standaard simkaart wel knippen tot een microformaat, maar niet tot een nanoformaat. Een nanosim is veel kleiner, maar ook nog eens dunner dan de vorige typen simkaarten. De extra functies van de microsim krijg je dan namelijk ook niet als je een gewone simkaart knipt.

Waar je op moet letten


Hoewel het knippen van een simkaart met een simkaart knipper regelmatig gebeurt, zitten er wel wat haken en ogen aan. Zelf knippen kán een aantal nadelen hebben, er wordt door diverse experts voor gewaarschuwd. Verminderde dekking, trager internet, wegvallende gesprekken komen voor. Maar het hoeft natuurlijk niet, je vindt namelijk nog veel meer verhalen online dat het wel prima is gelukt. Door in ieder geval het juiste gereedschap te gebruiken, verminder je de kan op een mechanisch defect dat tijdens het knippen optreedt. Voor het geld dat een simkaart knipper kost, hoef je het in ieder geval niet te laten. Merk je ondanks de juiste werkwijze én gereedschap dat na het knippen de kwaliteit van je netwerk echt achteruitgaat, dan is het advies toch maar een nieuwe simkaart bij je provider aan te schaffen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links