Pijpensnijders

Een pijpensnijder (of pijpsnijder zoals hij ook wordt genoemd), is een kniptang om pijpen en ronde buizen en leidingen van een bepaalde dikte haaks door te snijden. De pijpensnijder wordt veel gebruikt in de loodgieters- en verwarmingsinstallatiebranche. Ook de ervaren klusser heeft er graag een in de gereedschapskist liggen. Bestel je een pijpensnijder voor 22.00 uur, ligt hij morgen al in je werkplaats.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een pijpensnijder?


Voor het bewerken van buizen, leidingen en ander rond materiaal is er een aantal gereedschappen beschikbaar zoals de pijpensnijder. Vaak wordt toch nog een beugelzaag hiervoor gebruikt, maar het werken met een zaag of tang geeft vaak niet het gewenste effect en duurt ook wat langer. Handiger is dan om een gereedschap te gebruiken dat precies voor dit soort klussen is geconstrueerd, zoals de pijpensnijder. De snijkant is met dit gereedschap zuiver, verder zijn ze ook in verschillende maten verkrijgbaar zodat ze precies op de klus kunnen worden afgestemd. Tijdens het werken stel je de pijpensnijder voortdurend bij, zodat het eindresultaat dat je uiteindelijk bereikt perfect is.

Werken met een pijpensnijder


Het werken met dit gereedschap is een eenvoudig, maar wel secuur karwei. Plaats het regelwieltje op het teken voor de uit te voeren snede. Klem de pijpsnijder rond de buis en laat hem één keer ronddraaien. Klem de pijpsnijder wat strakker en draai rond de buis zodra je meer weerstand voelt. Herhaal beide bewerkingen tot de buis helemaal doorgesneden is. Bij sommige pijpsnijders zit een afbraammesje om de buitenkant van de buis mooi egaal te maken. Steek het uiteinde van de buis in het handvat van de pijpsnijder, zodat het over het driehoekige mes daarin terechtkomt. Draai enkele keren rond om de binnenzijde van de buis af te bramen en elke oneffenheid weg te nemen.

Uitvoeringen en kenmerken


Pijpensnijders zijn er in hele basic uitvoering (plastic) tot van duurzaam metaal gemaakte uitvoeringen. Mini pijpsnijders zijn er voor het snijden in beperkte ruimtes. Meestal zijn deze voorzien met robuuste stelschroef. Koper, brons, aluminium en roestvrij staal zijn prima te snijden met de standaard pijpensnijder. Let op de dikte van de buis die je wilt snijden. Gemiddeld is een dikte vanaf 2 mm tot 42 mm. Pijpsnijders zien eruit als een halve C van metaal. Aan de binnenkant is een draaibare stalen snijrol gemonteerd en voorzien van fijne schroefdraad waar een schroefdraadspindel in loopt. Deze spindel heeft een handgreep en een vork met twee, draaibare, vlakke stalen rollen. Die rollen zorgen voor geleiding bij het snijden waardoor de pijp op de juiste manier haaks wordt afgesneden.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links