Kopkniptangen

Met een kopkniptang knip je materialen wanneer het om welke reden dan ook met een standaard kniptangetje niet lukt. De snijvlakken van een kopkniptang zitten vanwege de kracht die je uitoefent aan de voorkant van de tang. Het is een stevige tang die in elke werkplaats of thuis een plekje verdient. Bestel jouw kopkniptang voor 22.00 uur en (uiterlijk) op de kop af 1 dag later ligt de tang op je eigen werkbank.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een kopkniptang?


Hoe kan het anders: met een kopkniptang knip je met de kop van de tang. Dit zorgt ervoor dat de tang uitermate geschikt is om aan de oppervlakte te knippen. Je kunt deze tang immers haaks op het te knippen voorwerp zetten. Een combinatietang daarentegen is bijvoorbeeld te gebruiken met de combinatiemogelijkheden voor het grijpen van plat en rond materiaal en snijden/knippen. De scharnieren van de tang zitten dicht bij de snijvlakken. Daardoor kun je veel kracht zetten en is de kniptang geschikt om met name hardere materialen door te knippen. Een kopkniptang is niet bedoeld om te gebruiken als een knijptang, de tang is bijvoorbeeld niet geschikt om spijkers uit de muur te trekken.

Werken met een kopkniptang


Een kopkniptang gebruik je vaak bij een klus waar veel kracht wordt gezet. De bouwwijze van een kniptang is hierop afgestemd. Het scharnier functioneert soepel, zodat de tang met één hand gemakkelijk kan worden geopend en gesloten. In tegenstelling tot veel andere tangen die je vaak met 2 handen moet bedienen, is de kopkniptang dat niet. De kop met de grijpbekken of snijkanten moeten daarom wel precies in vorm zijn geslepen om inderdaad met gemak de kunnen werken. De beide snijkanten moeten uiteraard scherp zijn en precies over de hele lengte op elkaar passen en dus niet versleten. Heb je eenmaal een goede, nieuwe kopkniptang op de kop getikt, worden veel knipklussen een fluitje van een cent.

Kenmerken en uitvoeringen


De huis-tuin-en-keuken-klusser stelt andere eisen aan een kopkniptang dan de elektricien. Vooropgesteld dat gereedschap dat in Nederland verkocht wordt ten allen tijden veilig is. Producenten van kopkniptangen die zich richten op lage prijzen en een hoog volume gebruiken vaak koolstofstaal. Dit is een prima grondstof, maar heeft als nadeel dat het staal bij inductie weliswaar hard wordt, maar het bereikt niet de nodige weerstand voor het knippen van harde draden. Daarom wordt er via een andere procedure op kunstmatige wijze een ander extra hard laagje aan toegevoegd. De tang wordt als het ware verguld. Dat extra laagje is kwetsbaar bij intensief gebruik en dus zullen dit soort tangen minder lang meegaan dan wanneer de tang uit één stuk van chroom of vanadium worden gemaakt. Ook het gebruiksgemak telt mee. De soepelheid van de handgrepen moet prettig aanvoelen. Zeker als er veel kracht wordt gezet zoals bij het doorknippen van materiaal.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links