Gaatjestangen

De gaatjestang wordt om zijn typische vorm ook wel revolvertang of holpijptang genoemd. Gaatjestangen zijn enorm handig in ieder huishouden. Sloeg je vroeger nog wel eens met een spijker en een hamer een gaatje in een riem, dat hoeft tegenwoordig echt niet meer. Met een dergelijke tang ben je van dat gedoe definitief verlost. Vandaag voor 22.00 uur besteld, morgen al precies de juiste tang in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Gaatjestang voor perfecte gaatjes


De gaatjestang wordt gebruikt om op een snelle, handige en vooral eenvoudige wijze perfecte gaatjes te maken in niet metalen objecten en worden. Gaatjes worden gemaakt door middel van ponsjes. Het ponsje ontstaat als de tang dichtgeknepen wordt op een met messing bekleed aambeeldje. De nieuwste generatie tangen maken een perfect gaatje in je horlogebandje of nieuwe riem. De sleutel- of schoenmaker op de hoek kan het ook voor je doen, maar het is toch veel fijner om flexibel te zijn en dit gereedschap in je eigen bezit te hebben. Voor iedereen die zelf kleding maakt ook echt een aanrader. In wat dikkere stoffen zoals suède of latex, werkt deze gaatjestang perfect.

Werken met een gaatjestang


Wie ooit wel eens gaatjes heeft geslagen met een hamer en spijker, weet dat dan een lastig klusje was. Niet alleen was het een heel gedoe om het gat precies breed genoeg te krijgen. Ook was het nagenoeg onmogelijk om een spijker voldoende diep te kunnen slaan en deze dan ook weer gemakkelijk te verwijderen. Immers: om te spijkeren heb je een ondergrond nodig. Al deze heisa heb je met een gaatjestang niet. Geen hamer nodig, geen ondergrond. Met deze tang is het maken van de juiste gaatjes een fluitje van een cent. Wel moet je, voordat je gaatjestang online bestelt, even letten op een aantal kenmerken die betrekking hebben op de “slagkracht” van de tang.

Ponscapaciteit en grip


De meeste tangen om gaatjes te maken, hebben 6 posities met een verschillende diameter. De diameter die wordt gekozen op de tang bepaalt de wijdte van het gaatje dat gemaakt wordt. Zo zijn er tangen met een diameter – vrij verstelbaar - tussen de 2.0 en 5.0 mm en met een variatie tussen de 4.0 en 5.0 mm. Ook in de grip en uitvoering zijn variaties. Standaard is de gaatjestang van metaal. Bij de iets luxere uitvoering zijn de handgrepen bekleed met kunststof / antislip. Dat voelt prettiger aan, zeker als je wat meer kracht wilt zetten. De meeste professionele revolver / gaatjestangen hebben een hefboomwerking waardoor je tot 70% minder kracht nodig hebt.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links