Betonscharen

Betonschaar en boutenschaar zijn hetzelfde stuk gereedschap. Een boutenschaar is een bijzonder krachtig stuk gereedschap en is gemaakt voor het doorknippen van stugge en stevige materialen zoals massief metaal, bouten, kettingen, bouwstaalmatten en hangsloten. Voor het doorknippen van bouwstaalmatten zijn ook speciale scharen met een haakse bek verkrijgbaar. Voor 22.00 online besteld, morgen al aan het knippen.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een betonschaar?


Dat is gereedschap dat – zoals de naam doet vermoeden – ingezet wordt om steen en beton te lijf te gaan. De schaar wordt echter ook voor andere taken gebruikt. Hydraulisch of pneumatische aandrijving komt vaak voor omdat er enorme krachten nodig zijn om door het steen en beton heen te komen. De boutenschaar is ook een betonschaar, maar dan van een groter formaat. In de bouw wordt deze boutenschaar ingezet om de stalen strengen die door gewapend beton heen lopen om het beton extra draagkracht en stevigheid te geven, op maat te maken. Gemiddeld zal een boutenschaar tot een middenlijn van 10 mm kunnen komen.

In de praktijk


Een boutenschaar heeft langere handvaten om zodoende een hefboomeffect te realiseren. Daardoor kan de boutenschaar meer druk uitoefenen op het object dat doorgeknipt moet worden zonder dat het te zwaar wordt voor de persoon die moet knippen. Wel moet je even rekening houden met je eigen lengte, anders wordt het onnodig ongemakkelijk werken. Afhankelijk van het model zijn boutenscharen voorzien van een drukregelaar voor extra kracht. Een boutenschaar kan verschillende diktes doorknippen, dit wordt op de productpagina in mm uitgedrukt. Belangrijk is dus dat, voordat je een betonschaar online bestelt, je bedenkt voor welke toepassing je hem wilt gaan gebruiken.

Verschillende knipkoppen


Behalve voor klussen die de vakman uitvoert, wordt de betonschaar ook voor andere zaken gebruikt. We kennen deze schaar bijvoorbeeld ook uit de praktijk van fietsendieven en inbrekers die sloten en hekken op hun pad vinden. De brandweer gebruikt de tang voor technische hulpverlening. Wanneer je verschillende soorten materialen moet doorknippen kun je ervoor kiezen om verschillende knipkoppen te bestellen. Iedere knipkop is gespecialiseerd in het doorknippen van verschillende materialen. We bieden verschillende handgrepen aan om mee te werken. Zo hebben we boutscharen in ons assortiment met kunststoffen, ijzeren met of zonder ergonomische handgrepen. Ook de knipkop worden geleverd met verschillende materiaal opties. Men kan kiezen uit boutenscharen met een stalen of kunststoffen knipkop.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links