Griptangen

Een griptang is een handig gereedschap. Deze tang houdt materialen tijdelijk vast door het materiaal samen te klemmen. Met een handige klikconstructie is het niet nodig om de klem met de hand vast te houden om zo de klemkracht te behouden. Dit heeft als resultaat dat je een hand extra vrij hebt om mee te werken. Als je de griptang voor 22.00 bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wannneer gebruik je een griptang?


Een griptang valt in de categorie klemtangen en ontleent haar naam aan de onwrikbare greep die bereikt wordt door een slim, ingebouwd mechanisme. Je pakt iets vast en drukt dan nog even dóór. Een hefboom vergroot de kracht zozeer, dat je de bek van de tang niet meer open krijgt. Behalve dan met de speciale hendel, die de blokkering verbreekt.

Werken met de griptang


De griptang is in een aantal gevallen handig. Bijvoorbeeld een onwillige moer, waarop een steeksleutel geen grip meer heeft. Bij een schroef waarvan de gleuf van de kop uitgesleten is. Een griptang kan het enige stuk gereedschap blijken dat je nog kan redden. Het te klemmen materiaal wordt in de bek van de tang gestoken en met kracht weer gesloten tot deze vastzit. Door de hefboommechanisme is de druk zo groot dat door te klikken geen knijpkracht op de handvaten nodig is, Het ingeklemde materiaal wordt automatisch in een ‘grip’ gehouden, vandaar de naam griptang.

Veer en sleutel


De tang is herkenbaar aan een spiraalvormige veer bij de scharnierpunten en aan de stelschroef. Omdat niet alles wat je vast wil pakken even dik is, moet de bek met de stelschroef in een van de handgrepen ingesteld worden voordat je doorknijpt. Hierin lijkt de tang op de Engelse sleutel, ook daarvan kun je de breedte van de bek instellen.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links