Waterpomptangen

De waterpomptang behoort tot de standaarduitrusting van de (ervaren) klusser. Door de hefboomwerking van een dergelijke tang is het vastdraaien en losdraaien van - soms lastige - moeren en bouten geen tijdrovende klus meer. De vaak iets forsere tang is gemakkelijk te herkennen aan de sleuf halverwege een van de tangbenen. Bestel je een tang voor 22.00 uur online, ligt hij morgen al in je gereedschapskist.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Waarvoor dient een waterpomptang?


De loodgieter, de werktuigbouwkundige en de installateur kunnen niet zonder een waterpomptang. Inmiddels geldt dat ook voor de (ervaren) klusser. In feite hoort in elke gereedschapskoffer minimaal een van deze tangen. Je kunt met deze tang namelijk met minimale inspanning zeer veel kracht zetten, zodat ook vastgeroeste of geklemde materialen kunnen worden losgewrikt. Andersom werkt natuurlijk ook: het stevig vastdraaien van buizen bijvoorbeeld gaat gemakkelijk door het bij de waterpomptang gebruikte hefboomprincipe. Houd er rekening mee dat je niet te veel druk of kracht zet, bij teveel druk of kracht bestaat er een mogelijkheid dat de buis of koppeling kan gaan vervormen.

Kenmerken en opties


Met zijn platte bek is het vastzetten van diverse materialen zo gedaan en door de instelbare traploze verschuivende bekken heb je snel de goede maat te pakken. De grijpvlakken van de geharde tanden zorgen ervoor dat je niet snel wegglijdt. De uitsparing in de bek van een waterpomptang is in de meeste gevallen rond of driehoekig. Door deze uitsparing kun je eenvoudiger een buis, staaf of moer “klemmen”. Let goed op met het gebruiken van deze tang bij bouten en moeren. Deze kunnen beschadigd raken door de grijpvlakken van de bek. De handvaten van deze tangen zijn van kunststof en, afhankelijk van het model, voorzien van anti-slip en ergonomische grepen.

Sokkentang en Zweedse waterpomptang


Behalve de gewone waterpomptang hebben we ook de Zweedse waterpomptang. Het verstelbare been van de tang kan bij de Zweedse variant vastgezet worden. Dit is bijzonder geschikt voor het werken met rond materiaal zoals buizen en leidingen. Ze worden ook vaak gebruikt bij het werken aan de zogenoemde “sokken” waarmee waterleidingen gekoppeld worden. De Zweedse waterpomptang wordt dan ook vaak verwisseld met een sokkentang, die echter veel groter is en die het been niet kan fixeren. Door zijn forse maten wordt de Zweedse tang ook wel Zweedse moordenaar genoemd. Tip: gebruik dit soort zware jongens absoluut niet voor het rommelen aan moeren en bouten, ze raken geheid beschadigd.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links