Platbektangen

Met een platbektang buig je metaaldraad in rechte hoeken. Een extra toevoeging aan de bekken van een platbektang kan een draadklem zijn, hiermee wordt bij het knippen van draad het afgeknipte stukje vastgehouden. Dit is vooral van belang bij fijn elektronicawerk. Als je de platbektang voor 22.00 uur bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een platbektang?


Met een platbektang buig je metaaldraad in rechte hoeken. Een platbektang valt onder de categorie grijptang. Er zit dus geen snijkant aan deze tang en is dus specifiek bedoeld voor het grijpen en vasthouden van voorwerpen. De platbektang is zo ontworpen dat er in smalle ruimtes gewerkt kan worden, dankzij de lange, smalle en dunne bek. Dit gereedschap is daarom ideaal voor taakjes als het buigen van rechte hoeken van metaaldraden, of het losdraaien van boutjes in nauwe ruimtes.

Werken met een platbektang


Gebruik de platbektang als een hefboom, zo hoef je weinig kracht te gebruiken. Afhankelijk van het model is de grijptang uitgerust met een openingsveer. Deze veer zorgt ervoor dat de tang zich vanzelf dicht klemt. Dan hoef je alleen de tang in te knijpen als je een voorwerp wilt vastgrijpen. De klem houdt vervolgens het voorwerp vanzelf vast. Alle platbektangen zijn voorzien van kunststof handgrepen, sommige zijn uitgerust met een anti-slip laag. Dit zorgt er voor dat je minder inspanning hoeft te verrichten door middel van meer grip. Zeer belangrijk is de afwerking van de grijpvlakken van de bekken. De grijpvlakken kunnen glad, recht getand of kruis getand zijn. Glad, als het voorwerp niet mag beschadigen. Recht getand, als er geen sparing van voor naar achter mag zijn. Kruis getand als er ook geen zijdelingse speling mag zijn.

Plat, rond en halfronde bekken


Tangen met platte bekken hebben als functie om iets vast te houden of mee te buigen. Voor tangen met een ronde bek geldt dat deze zeer geschikt zijn om iets mee te buigen, bv een draad. Tangen met halfronde bekken worden gebruikt om iets op een moeilijk te bereiken plaatsen vast te zetten of vast te houden. Met deze bekken kan ook gebogen worden. De vorm van de bekken kan recht, hol of gebold zijn. Daarnaast bestaan er ook vormen die een bepaalde hoek maken.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links