Combinatietangen

Een combinatietang is een veelzijdig stuk gereedschap dat voor veel verschillende soorten toepassingen kan worden ingezet. Deze tang is onmisbaar bij de alledaagse huis tuin en keuken klusjes. Zoals de naam al verklapt heeft een combinatietang meerdere functies en toepassingsmogelijkheden. Als je voor 22.00 uur je combinatietang bestelt, heb je hem morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer kies je voor een combinatietang?


Een combinatie gebruik je voor meerdere klussen. Hoe kies je een goede en vooral ook de juiste combinatietang? In de eerste plaats let je op de hardheid van de bekken. In het bijzonder geldt dit voor de snijtangen. Voorts dienen de bekken goed gejusteerd te zijn, dit wil zeggen dat goed op elkaar passen. De scharnierring moet soepel zijn, het klinksel moet daarentegen geen zijdelingse speling toestaan. De snijvlakken moeten precies geslepen zijn en de isolatie moet een gelijkmatige wanddikte hebben. Als dit alles klopt, is de combinatietang voor de meeste klussen geschikt.

Werken met de combinatietang


Een combinatietang heeft ten eerste een geribbelde oppervlakte voor grip. Hiermee kunnen objecten worden vastgegrepen en stevig worden aangedraaid of getrokken. Iets hoger van dit oppervlakte zit een geribbeld en gebogen grip mechanisme. Met dit gedeelte kunt men ook ronde of gebogen objecten, aandraaien, trekken of buigen. Aan het onderste gedeelte van de tang zit een scherpe rand waarmee men makkelijk materialen mee kan doorknippen. Boven het scharnierpunt zitten ook nog twee inkepingen waarmee men draad mee kan knippen of strippen.

Grip


De meeste combinatietangen hebben twee handgrepen (ook wel benen genoemd), die bekleed zijn met een combinatie van harde en zachte materialen. Zodoende ligt de tang wat lekkerder in de hand. Afhankelijk van het model zijn de benen voorzien ergonomische anti-slip grepen. Het lemmet is gemaakt van gehard staal of van Vanadium Electrostaal. Vanadium verlengt de levensduur van het lemmet omdat het beter bestand is tegen corrosie. Een combinatie tang is een zeer veelzijdig stuk gereedschap wat voor veel verschillende soorten toepassingen kan worden ingezet en is onmisbaar bij het alledaagse huis tuin en keuken klusjes.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links