Borgveertangen

Een borgveertang wordt ook wel seegerringtang genoemd. Borgveren worden gebruikt in situaties waarbij veel trillingen optreden, waardoor de gebruikte moeren zouden kunnen los raken. Een borgveer of veerring biedt in dat geval extra zekerheid. Wanneer je de borgveertang voor 22.00 uur bestelt, heb je hem morgen al thuis bezorgd.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik je een borgveertang?


Een borgring of zekeringsring is een metalen ring die op verschillende materialen kan worden bevestigd om een verbinding tussen twee stukken te verankeren. Zodoende blijft de verbinding stevig zitten. Borgringen bieden een goede uitkomst in veel gevallen met alleen een keerzijde. Zonder borgveertang zijn ze verschrikkelijk lastig te verwijderen. Een borgringtang kan gebruikt worden voor verschillende soorten borgringen met verschillende maten. Voor de meest gangbare maten kan je gewoon een standaard borgveertang gebruiken. Mocht je een speciale maat borgring hebben, controleer dan even bij de productspecificaties of de betreffende borgringtang geschikt is voor de betreffende borgring.

Werken met een borgveertang


Borgveertangen zijn gemaakt met krachtige vorm om extra druk te kunnen uitoefenen en duurzaam gesmeed ijzer. Hierdoor kunnen de borgveertangen jarenlang mee. Om het werken met de borgringtang nog gebruiksvriendelijker te maken zijn de tangen voorzien van afremmende en stabiele punten. Zo kan een borgring lastiger wegglijden en kan er gemakkelijker worden gewerkt met de tang. Ook zijn er tangen met een ergonomische handgreep om de grip voor de hand nog een stukje makkelijker te maken.

Borgring en tandring


Verwar de borgring niet met een tandring. Een tandring is specifiek bedoeld om in het materiaal te vreten en een optimale elektrische geleiding te verzorgen. meestal worden deze gebruikt bij aardingsinstallaties en stroomaansluitingen. ook voorkomt een tandring dat bijvoorbeeld een fietsdynamo op koplamp verdraaid op de bout.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links