Rondbektangen

De rondbektang herken je aan het lemmet, de punten van het bekken zijn namelijk volledig rond. De rondbektang gebruik je om stroomkabels, BNN connectoren, netwerkkabels en audiokabels te buigen zodat ze de juiste hoek hebben, waardoor het verwerken van de kabel makkelijker gemaakt wordt. Het is verder de perfecte tang als je met sieraden werkt. Voor 22.00 uur besteld, ontvang jij jouw tang morgen al in huis.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Wanneer gebruik ik een rondbektang?


Met een rondbektang kun je materiaal zoals draad in een ronde vorm buigen. De tang wordt als een hefboom gebruikt, waardoor je de gewenste vorm met zeer weinig inspanning in de gewenste ronde vorm kunt buigen. Met deze tang buig je draad bijvoorbeeld tot een draadoog. Het meest wordt deze tang gebruikt om sieraden te maken. De tang is namelijk uitermate geschikt om oogjes te maken voor bijvoorbeeld oorbellen of voor het zogenoemde kettelen van een sieraad. Natuurlijk is de tang geschikt om elke soort (ijzer)draad te buigen en afhankelijk van het model ook direct af te knippen. Het is wel handig om bij een dikkere draad langere handvaten te kiezen, zodat je meer kracht kunt zetten. Let bij aanschaf van een rondbektang er ook op of deze een facet heeft voor het knippen van harde dan wel zachte draad.

Kenmerken en opties


Een rondbektang kun je kopen met een lange of korte bek. De keuze van je tang bepaal je dus aan de hand van de klus die je wil uitvoeren en het materiaal dat daarbij verwerkt wordt. De handvatten van de rondbektang zijn voorzien van anti-slip en gemaakt van kunststof of rubber, afhankelijk van het model zijn de handvatten ergonomisch. Er zijn diverse rondbektangen met geïsoleerde handgrepen, deze zijn geschikt voor het werken aan elektrische installaties. Aangegeven wordt bij deze tangen steeds voor welk maximaal voltage het gereedschap geschikt is. Het lemmet is gemaakt van gehard staal of vanadium. Vanadium verlengt de levensduur van het lemmet omdat het beter bestand is tegen corrosie.

Rondbektang voor sieraden en elektronica


Voor het vervaardigen van sieraden kun je in principe elk type rondbektang gebruiken. Wil je echter behalve buigen ook snijden, is het zinvol om even verder te kijken. Bij de productomschrijving staat immers ook de snijwaarde vermeld indien van toepassing. Het is verder niet zinvol om een grote tang te kopen als je uitsluitend werkt met zachte draad van pakweg 1 millimeter of ietsje groter. Ook zijn er modellen met een terugslagveer, waardoor je nog minder druk hoeft uit te oefenen. Een rondbektang met snijkant wordt ook wel radiotang genoemd, maar voor het werken aan een radio en andere elektronica moet je dan wel een tang met geïsoleerde handgrepen kopen. Kniptang.nl biedt meerdere tangen aan van onder andere de merken Perel en Knipex die voor meerdere toepassingen geschikt zijn.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Goed "Goede en duidelijke website " 8,0
Goed "Eerste keer een bestelling geplaatst en alles was snel en correct afgehandeld. " 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links